Sambaschool

De vereniging Sambalanço is een sambaband waarin mensen van allerlei muzikale niveaus spelen. De opzet van de band lijkt op die van een Braziliaanse sambaschool. Met circa 25 leden is het een van de grotere sambascholen in Nederland. Sambalanço heeft twee oefenlocaties, Rotterdam en Zoetermeer. De band heeft altijd ruimte voor nieuwe leden!

Spelen op jouw eigen niveau, op een instrument naar keuze
Sambalanço werkt met drie verschillende niveaus. Ervaring is niet nodig, noten lezen ook niet. We vragen slechts enthousiasme en ritmegevoel.
Er is een themales waarbij extra aandacht is voor jouw instrument, de Sambalanço-les waar we het repertoire oefenen en de repetitie van Sambalancinho, een groep vergevorderden.

In principe mag iedereen met ritmegevoel bij Sambalanço spelen; voor Sambalancinho word je uitgenodigd door Michael. We bieden je de mogelijkheid om een instrument een tijdje te lenen en eventueel te huren om te kijken of je het echt wat vindt. Daarna kies je, in overleg, het instrument dat jij wilt leren bespelen. Je kunt altijd besluiten over te gaan tot een ander instrument. Kijk hier uit welke instrumenten je kunt kiezen.

Wekelijks les
Op maandagavond om de week is er Sambalanço les in Rotterdam. Op donderdagavond wordt de wekelijkse Sambalanço les de ene week vooraf gegaan door een themales en de andere week oefent Sambalancinho. Je mag op beide locaties meedoen. Kijk hier voor de oefenlocaties en het lesschema.

Optredens
Van de leden van Sambalanço verwachten wij dat zij meedoen met optredens zodra zij het repertoire voldoende beheersen. De optredens zijn door het hele land, meestal op festivals, bedrijfsfeesten of bruiloften. Wil je meer weten, stuur dan een email naar info@sambalanco.nl, neem een proefles of geef je direct op.

Dit zijn wij

Neem een kijkje achter de schermen of bekijk één van onze optredens.